De buurtteams continueren en ontwikkelen verder aan de generalistische werkwijze en de goede afstemming met de sociale basis en aanvullende zorg. In 2020 werken de buurtteams daarnaast aan prioriteiten zoals het bijdragen aan de actie-agenda Utrechters Schuldenvrij met onder andere uitbreiding van de vroeg-signalering, diversiteit, ervaringsdeskundigheid en activering waaronder acties uit het plan van aanpak naar aanleiding van het Rekenkameronderzoek Werken aan Perspectief .
De buurtteams in Overvecht dragen bij aan de ambities uit de aanpak Samen voor Overvecht door onder andere extra bereikbaar te zijn met spreekuren in de bijenkorven, de buurtaanpakken en het sociaal renoveren. Daarbij werken zij intensief en gefocust samen met andere partners, zoals de woningbouwcorporaties en DOCK.
In de subsidieperiode 2019-2024 wordt door U-Centraal verder gewerkt aan de versterking van de samenwerking en afstemming met partijen in de sociale basis, basiszorg en aanvullende zorg in de wijk. Daarbij wordt onder andere ingezet op versterking van de wijkgerichte inzet van informatievoorziening en doorontwikkeling en innovatie van het aanbod schuldhulpverlening in de stad en in de wijken. Vanuit de opdracht om de positie van de onafhankelijke cliëntondersteuning te verstevigen, gaat U-Centraal met het zorgkantoor de informatievoorziening verbeteren voor inwoners met een Wmo-voorziening die de overgang maken naar zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).
De buurtteams, U-Centraal en Dock werken gezamenlijk aan verbetering van de informatievoorzienig en vindbaarheid in de wijk. Dit doen zij onder andere op de Uithof samen met de partners uit het netwerk Studentenzorg. Dit netwerk heeft een werkgroep gevormd om een pilot uit te werken voor een informatiepunt op het Utrecht Science Park. Het informatiepunt richt zich op ontmoeting, bezinning en informatievoorziening voor studenten. Studenten van de opleiding Social Work van de Hogeschool Utrecht worden betrokken bij de pilot.